+ 374 33 900 333
0 0 հատ 0 ֏

Բլոգ

Հավասարակշռված սննդակարգ

06.06.2022

Հավասարակշռված սննդակարգ

Հավասարակշռված սննդակարգը համարվում է առողջ սննդակարգի հիմքը։ Այն առողջարար է և պարունակում է մեր օրգանիզմի նորմալ գործունեության համար անհրաժեշտ բոլոր սննդանյութերը։ Առողջ սննդամթերքների 5 խմբերը Սնունդն առողջ դարձնելու լավագույն ճանապարhը սննդամթերքների այս 5 խմբերից յուրաքանչյուրը ձեր ամենօրյա սննդակարգում ներառելն է. բանջարեղեններ և լոբազգիներ (կանաչ լոբի) մրգեր հացահատիկային բույսեր անճարպ...

Կարդալ ավելին

Վիտամիններ և միներալներ

06.06.2022

Վիտամիններ և միներալներ

  Վիտամինների և միներալների դերը Օրգանիզմի յուրաքանչյուր բջջում օրվա յուրաքանչյուր պահին ընթանում են հազարավոր քիմիական ռեակցիաներ։ Բջիջները մշտապես յուրացնում են սննդի միջոցով ստացված սպիտակուցները, ճարպերը և ածխաջրերը (շաքարներ)։ Վիտամինները և միներալներն այդ քիմիական ռեակցիաներից կազմված գործառույթների ճիշտ ընթացքն ապահովող անփոխարինելի նյութեր են, առանց որոնց նյութափոխանակությունը կխաթարվի։ Սակայն մենք վիտամինների և...

Կարդալ ավելին

Երկաթով հարուստ սննդամթերքներ

06.06.2022

Երկաթով հարուստ սննդամթերքներ

Երկաթի լավագույն աղբյուրը կենդանական սնունդն է, հատկապես «կարմիր» միսը և «փորոտիքը» (օրինակ՝ լյարդը): «Կարմիր» կոչվում է կաթնասունների միսը, որը հում վիճակում ունի կարմիր գույն։ Երկաթ պարունակում են նաև հավի, բադի, խոզի, հնդկահավի մսերը, ձուն և ձուկը։ Երկաթ հայտնաբերվում է նաև բազմաթիվ բուսական մթերքներում, օրինակ՝ մուգ կանաչատերև բանջարեղեններ՝ սպանախ, բրոկոլի...

Կարդալ ավելին